Какво представлява окуражението и как работи

Окуражението и неговия ефект- намалява трофейните минус точки с 15%

Привет, геройски свят! В тази публикация ще обърнем внимание на едно особено интересно умение на нашите помощници- окуражението! Струва ли си да ни окуражават нашите любимци? И ако да, кога? Прочети следващите редове, за да разбереш всичко за това какво представлява окуражението и как работи то!

Способността е от ранг 2 и може да се изучи от вашата животинка на ниво 20. Тя е често срещана или това означава, че може да се падне на всеки помощник, който няма специално второ умение. Помощниците, които не могат получат първоначално спосбността са: Ежко, Кимба, Пику и Туини. За сметка на това те получават свои уникални умения, които ви съветвам да си пазите! Или с други думи-в общия случай не учете изброените на друго.

the 4 sidekicks with special abilities for level 20

Всички други помощници могат да получат окуражението на случаен принцип. Разбира се, всяка животинка може да бъде научена да ви надъхва само за скромната цена от 15 понички. Включително и тези, които имат уникални умения от ранг 2.

Какво прави всъщност то?

Като чуем „окуражение“ си представяме как нашата животинка прави нещо подобно-

Как изглежда животинката ни докато ни окуражава

И реално не сме далеч от истината. Само че умението в играта е представено малко по-сложно.

Окуражението и как работи

Както се вижда и на картинката, ефекта му се свежда до това да намали трофейните минус точки с 15%. Това само по себе си звучи леко объркващо и ще се опитам да го обясня. Когато погледнем даден отборен трофей- в полето „Статистика и трофеи“ достъпна от менюто „Твоя отбор“ можем да проверим с какви трофеи разполага нашият отбор. Разбира се, тези награди са една от най-интересните характеристики на играта и всеки геройски екип се бори за тях. Въпросът е, че различните типове трофеи носят различни бонуси- допълнителна енергия, тренировки, кураж или по-добри награди от лига битки и дуели. НО и всеки от тях намалява точките ви в груповата битка. Като намалението от всеки трофеи също е различно според типа му. До момента има 4 опции за понижаване на груповите точки от трофей:  – 7, -10, -12 и -15%.

Колкото повече трофеи имате, с толкова по-малко точки ще сте, когато се изправяте срещу други отбори.

Ако отборът ви притежава няколко типа, може да видите за какво говоря от там. Във вторият и по-сигурен случай е да проверите за наличните трофеи през класацията. Изберете този път друг отбор с налични трофеи и вижте неговите статистики. Разбира се, първо се уверете че притежава такива! Разгледайте какви бонуси и намаления носят различните видове бургери, топки, дъмбели и всички останали. Ето ви например разликата между трофей за тренировки и такъв за енергия:

ПС: Винаги е вариант и да  дочакате отделна статия посветена на тях. 😀

Та, какво точно означава, че намалява трофейнтие минус точки. “Намалява” означава минус, а щом прибавим още един става плюс. Или поне така казваха учителите по математика. И са прави! Окуражението реално ще направи вашият герой доста по-силен, но само при наличието на трофеи. Минус точките намаляват показателите на героя ви, а окуражението намалява пък тяхното действие и по този начин ги покачва. Да си представим герой с издръжливост 100 и отборът с един единствен трофей за енергия (-10% показатели в групови битки). То когато се сбием ще видим, че издръжливостта е паднала на 90. Но, ако имаме окуражение тя ще се качи на 91.5 или 92.

Формулата, с която може да се изчисли неговото действие е:

X-X*(((Y1+Y2+Y3+Y4+Y5)*0.85)/100), където Х= вашите показатели, а У1-5 = трофейните минус точки.

А няма ли и друг живот- без математика? Има разбира се!

Ясно ми е, че това не е най-лесното нещо за смятане. Пък и да го изчислявате всеки път е уморително. Ето защо се постарах да направя калкулатор, за да видите бързо и лесно дали да умението си заслужава. Калкулатора ще ви покаже колко точки ще получите, ако имате кой да ви окуражи в битка.  За да го използвате са необходими само две стъпки. Първо трябва да въведете вашите показатели в първите 4 реда.

The first 4 boxes of the cockered up calculator

И след това да изберете какви трофеи притежава вашият отбор според вида им. Посочете наличните ви трофеи от 4-те възможни типа- за енергия (Energy), за кураж (Courage), за дуел и лига (Duel and league) или за тренировки (Training). Изберете толкова трофеи, колкото притежава отборът ви, за да получите верни резултати! Ако не са запълнени всичките 5 места за трофеи, оставете опцията “No trophy”.

The choosing trophy part of the cockered up calcluator

The types of trophies for the cockered up calculator

Накрая ще получите отговор как ще изглеждат показателите на героя ви преди и след окуражението.

И за да е наистина ясно, на последният ред ще има резултат с общия сбор точки, които ви дава способността!

Total bonus points from using the cockered up ability

Заслужава ли си да го използваме и кога?

Всъщност окуражението е едно от 5-те най-лоши умения извън груповите битки в Hero Zero въобще. За да видиш кои са другите 4- кликни тук. Ключовата дума е „извън“, защото биете ли се отборно, то това може би е най-полезната способност. И не само от ранг 2, но и въобще. С калкулатора, който ви показах по-горе може бързо да прецените колко точно е ползата от него. Имайте предвид, че се намира в края на тази страница. Все пак умението е полезно само по време на груповата битка и при наличие на трофеи. Колкото повече са показателите на вашия герой, толкова точки ще ви даде надъхващата животинка. С колкото повече трофеи разполагате, по-значим ще е бонусът от него.

Моят съвет за използване на окуражението

Само когато имате два или повече трофеи. При един отборен трофей разликата не е толкова съществена. И не забравяйте- единствено за отборни битки, през другото време е напълно безполезно!

Ако статията ви е била полезна, си знаете- споделяте с други Hero Zero маняци, съотборници и приятели! А пък, ако я сложите на геройския си профил ще ви черпя с виртуални понички! Коментарите винаги са добре дошли 🙂 Поздрави и се окуражавайте!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *