Как да влезем в топ 10 на турнира по опит Втора част

Здравейте, приятели! Продължаваме с втората част от темата- как да влезнем в топ 10 по опит. Ако сте забравили някой друг съвет от първата, не тичайте за гинко-билоба и други лекарства от бабиния шкаф, ами прегледайте тук! Бързам да започна със следващата препоръка:

СТЪПКА 6: Не пропускайте да направите всички презареждания!

Всеки ден героите получават нова енергия, за да се справят с хулиганствата и престъпленията в 13-те зони. Както вече казахме, те имат право на 100 базова енергия и на 4 допълнителни презареждания с по 50 енергия. За да стоите в едно от първите места по опит е необходимо да изразходите цялата си енергия, включително и от презарежданията!

Това обаче изисква да прекарате не малко време на компютъра или на GSM-а. Преди да започнете с турнира по опит преценете внимателно дали няма да ходите на някъде. Или попитайте вашите дали нямат намерения да ви депортират при баба и дядо за няколко дни. Уверете се, че ще имате достатъчно време и достъп до интернет, за да можете да играете Hero Zero!

Ако сметнете, че няма да може да изпълните и 4-те презареждания някой от дните, опитайте се на предният ден да изпозлвате и енергията от склада. По този начин той ще е празен, така че на следващият ден да може да направите само 3 презареждания.  А когато сте свободни да си наваксате, без да губите енергия. Складът за енергия се намира в долният ляв ъгъл на екрана, над дистанционното и изглежда така:

Полезен трик: Когато запазвате енергия за хранилището си я оставете от последното презареждане, но без да си я купувате. Тя ще се запази и няма да ви струва допълнително монети/ понички!

СТЪПКА 7: Запазете си възможно най-много енергия!

Много добра стратегия е да запазите колкото е възможно повече допълнителна енергия. Събирането трябва да започне от предходната седмица и може да стане по няколко начина. Най-лесно може да съхраните 50 енергия в хранлището, което показахме в предишната стъпка. Изберете някой ден, в който ще пропуснете последното презареждане, за да си го наваксате когато ще ви трябва.

Откакто излезе ъпдейта за трансформирането на тренировки и енергия във ваучери стана възможно събирането на енергия от злодеи и геройски повиквания за ограничено време. Тази енергия се събира под формата на ваучери. Един ваучер има 48 часов срок преди да изтече и се съхранява като системно съобщение в пощата. Изглежда по следният начин:

Ако не бъде използван в рамките на 2 дни, енергията е загубена завинаги за това винаги трябва да следите дали ги използвате навреме. Ваучерите, които могат да ни свършат работа за турнира може да започнете да събирате от петък в 21:00 часа. Необходимо е  да издържат достатъчно докато започне новата турнирна седмица.

Полезен трик: Ваучери могат да се събират и от подвизи, но не е препоръчително ,защото така се ограничавате времево –ще имате 48 часа, в които да ги използвате. Докато един подвиг може да ви чака завинаги преди да го осребрите.

СТЪПКА 8: Опитайте се да направите всички специални мисии два пъти!

За това как да минем специалните мисии ще има отделна тема. Но тук искам да кажа, че ако не нямате достъп до всички специални мисии, понеже сте по-ниско ниво, може да компенсирате като използвате повече подвизи. Високите нива герои са използвали повечето си подвизи и рядко имат този допълнителен коз. За сметка на това те трябва да могат да изпълнят всички специални мисии. Имайте предвид, че специалните мисии се зареждат за 5 дни. Силно ви препоръчвам да може да изпълните всички спецки между неделя, в която стартира турнира (след 21:00) и вторник (до 21:00), за да може да ви заредят до края на седмицата и да ги изпълните отново! Специалните мисии се намират между скривалището и бустърите:

Полезен трик: Изчакайте всички специални мисии да заредят и ги минавайте в един и същ ден. Така ще получавате голямо количество опит изведнъж, а и шансът да пропуснете някоя е много по-малък!

СТЪПКА 9: Пробвайте да натупате колкото се може повече злодеи!

Набиването на злодеи си е основно геройско задължение. Злосторниците се появяват на случаен принцип в една от 13-те зони. Всяка зона има определен тематичен злодеи. В Хъмфридейл ще се изправите срещу Жокера, в Йокио срещу Гонтрила робота и т.н. Друга особеност е, че са за определен период от време и че всички играчи могат да ги бият. Не се притеснявайте, ще получите известие за нужда от вашата помощ. То ще ви позволи да спрете с мисията която изпълнявате и да се устремите към страшилището.

Атакуването на злодей може да ви помогне по много начини.

Всяка атака носи опит и монети, които се трупат. Успеете ли да сте в топ 10 на героите с най-много удари- ще ви възнагради с част от Амфибийният комплект. Ако сте първи или нанесете довървшавщ удар дори от металният! Първите места имат голям шанс да получат допълнителна награда: помощник. Може да го тупалкате колкото пъти искате преди да бъде свален. Освен това може да получите и бонус енергия и тренировки. При нужда може да ги запазите под формата на ваучери, за които говорихме в предишната стъпка. За вашето първенство по опит са важни: опита, който може да увеличите като атакувате по-често и ваучер за енергия, ако сте натрупали достатъчно атаки . Добра идея е да ползвате батериите си за злодеите, за да може да направите повече удари и да получите по-добри награди. Ето един примерен резултат  (в която не бях активен но нанесох довършващ удар):

И за злодеите също ще има цяла отделна тема, просто се чудя с кое по-напред да се хвана 😀

Полезен трик: Във вторник е почивният ден на злодеите. Тогава те не тероризират жителите на градовете. Съответно може да не ги чакате, защото най-вероятно няма да дойдат.Поне откакто играя аз не съм виждал вторнично зло.

СТЪПКА 10: Използвайте подвизи, които могат да ви помогнат!

Важно правило, за да успеете да се задържите в топа е да използвате всеки наличен ресурс. Подвизите са един от тях, но не е нужно да прекалявате! Ако водите убедително (с поне 100- 150 000 опит над следващият), не е нужно да си изхабявате всички козове наведнъж. По-добра стратегия е да ги запазите за следващите турнири по опит. Подвизите се намират в горната част на екрана, точно до поничките и монетите, и изглеждат по този начин:

Има подвизи, които дават най-различни награди. Възможни такива са за енергия, опит, понички, монети, предмети, бустъри и т.н. Ние се интересуваме от първите 2 награди- енергия и опит. Можем лесно да ги сортираме като използваме филтъра, който се намира след като отворим списъка. Филтърът ще видите в оградената с черно кутия и има удивителен знак точно до него. А за да можете да сортирате точно по вида награди, които ви интересуват ще трябва да натиснете дискетата, която пък съм оградил в червена кутия. Тя се намира най-долу в менюто, но за да стане по-ясно разгледайте картинката.

Полезен трик: Чрез използване на филтъра може да откриете всички подвизи, които ще видават енергия и опит. Може да видите кои са близко до завършване и да изпълните мисиите. Разбира се, само ако мислите, че ще ви помогнат да спечелите топ позиция!

СТЪПКА 11: Следете вашият прогрес, но не забравяйте и другите играчи борещи се за топ 10 по опит!

Помнете, че НЕ играете сами, а се състезавате с други герои! Много често дори и да се представяте отлично и да изпълните всичко, това да се окаже недостатъчно. Може някой от класацията да е в отбор тип ядрена централа и да взима огромно количество бонус енергия. Друг пък да е успял да победи абсолютно всички злодеи или просто да има адски много подвизи в резерва. Може да наблюдавате на кое място сте от класацията за седмичният турнир. Всички класации може да намерите в десният ъгъл на екрана от „купата“, която изглежда така:

След като изберете седмични турнири от менюто ще може да видите какво се случва. Препоръчвам ви да правите тези наблюдения по-често, за да прецените по-ясно колко от подвизите си да използвате. А също е полезно да разберете дали някой не е използвал наградите си от подвизите за 100-те милиона. Те дават ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО опит и правят почти невъзможно достигането на играча. Освен, ако някой друг не ги използва също. Но имайте предвид, че само те не са достатъчни, за да се спечели 1 турнир!

Полезен трик: Опитайте се задължително да сте в играта в неделя малко преди 21:00. При нужда използвайте още подвизи, които да ви дадат опит или енергия, ако някой ви е минал преди края!

СТЪПКА 12: Използвайте стаята на безкрайното познание от скривалището колкото се може по-често!

„Стаята на безкрайното познание“ или просто стаята за опит се намира в скривалището. Тя е и едно от най-добрите допълнения за вашето развитие. Изглежда по следния начин:

За  скривалището вече обещах, че също ще пиша и ще се гледам да си държа на думата! Това, което трябва да знаете засега е, че опита от стаята на познанието е наистина голям бонус, който не всички играчи притежават, особено докато развиват скривалището. Ако инвестирате в стаята- ползвайте я колкото може по-често, защото е с ограничен лимит. Трябва да вземете насъбралият се опит, за да продължи да складира нов. Дори може да изчислите колко опит на ден може да даде, ако не пропускате пълно зареждане. Например- ако събира 500 опит за 2 часа, означава че може да се използва 12 пъти за деня, което прави 6000 опит! Използвайки я всекидневно ще ни донесе към 42 000 опит за седмицата, което никак не е зле!

Полезен трик: Използвайте генератор, който да я подсилва, за да увеличите нейният ефект!

БОНУС СТЪПКА : НЕ ПРЕЯЖДАЙТЕ СЪС СПЕЧЕЛЕНИТЕ ПОНИЧКИ!

Това беше, който е успял да прочете всичко това го поздравявам лично и го черпя с една торба сладкиши! Надявам се да съм ви помогнал и да успеете да се вместите в топ 10 по опит! Ако ръководството ви е полезно или просто ви е харесало, или си нямате друга работа, може да го споделите с ваши приятели и въобще с други герои в Hero Zero. Също така може да ми пишете тук или в играта! Поздрави и помнете последният съвет : )

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *