Как да влезем в топ 10 на турнира по опит – Първа част

Здравейте, герои! Някога искали ли сте краят на седмичният турнир по опит в Hero Zero да изглежда както на снимката по-горе?

А може би така би било по-добре?

Така и предположих!

Ако все още не сте се досетили, днес ще говорим за темата, която винаги ни е вълнувала ужасно много-  как да влезем в топ 10 на турнира по опит! Събрал съм най-важната информация, която ви трябва, за да се преборите за челните места в класацията само в 12 стъпки! Трябва да обаче да ви предупредя:

ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИЯТА ДОКРАЙ, ЗА ДА Е СИГУРЕН ВАШИЯТ УСПЕХ! Спокойно, по-кратка е от „Под игото“ с поне три глави ! : )

Ще започнем с обобщен вид на най-важното, което трябва да се спазва. След това ще опитам да разясня всяка една от точките.  След краят на всяка стъпка ще видите полезен трик, който може би не знаете и ще ви е от полза при изпълнението! Тъй като текста стана изключително дълъг ще разделя ръководството на две части.

Дванадесетте стъпки, които ще ви вкарат в топ 10 на турнира по опит:

 1. Влезте в отбор, който има ниво на популярност 50 и дава 100% опит към изпълнените мисии! Всеки трофей за енергия е голям плюс за вас!
 2. Задължително ползвайте голям бустър за мисии (50%)!
 3. Правете мисии САМО за опит.
 4. Изчислявайте колко опит получавате за 1 енергия и избирайте мисиите, които ви дават най-много.
 5. Започнете да качвате в неделя в 21:00. Пазете батериите и дневната си енергия за тогава.
 6. Направете абсолютно всички презареждания всеки един ден.
 7. Ползвайте всичката необходима енергия:
 • Запазете си 50 енергия в енергийния склад;
 • Запазете си всички ваучери от злодеи за следващата седмица;
 • И всички ваучери от геройски повиквания;
 1. Гледайте да може да направите всички специални мисии (познати като спецки) 2 пъти в седмицата или колкото може повече!
 2. Хванете колкото се може повече злодеи. Най-добре всички.
 3. Вижте дали имате подвизи за опит или за енергия;
 4. Следете останалите и внимавайте да не би да има много кандидати, които да са направили подвизите за 100те милиона!
 5. Постройте си стаята на безкрайното познание в скривалището и взимайте бонус опит на всеки час!

Ако смятате, че вече сте били достатъчно напред в седмичната класация и малко не ви е достигнало, ако всичко в 12-те съвета ви е напълно ясно, ако имате увереността, че те ще са ви напълно достатъчни и сте играли Hero Zero над 6 месеца- без да си оставяте на героя в почивка за 3 от тях, може набързо да прегледате следващата част! За всички други е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО да изчетете внимателно всичко! Така ще видите какво означава всяка една от тези стъпки и как да я изпълните най-правилно!

Следва още много текст, ама наистина…но той е изключително важен! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ да четете, ако искате да видите как да направите всяка от 12-те стъпки безпогрешно!

СТЪПКА 1: Влезте в добре развит отбор!

Макар и във всеки един сървър да има поне 10 развити на максимум (или почти на максимум отбори), не е нужно да сте в един от тях, за да влезете в топа по опит! Обширно за отборите ще може да прочетете в друга статия. Въпреки това е силно препоръчително отбора, в който сте да има развито ниво на популярност на 50 или поне над 45. Може да видите как изглежда на снимката. И може да го намерите в долният ляв ъгъл на отборното каре. Също така може да наблюдавате до колко развити са всички отбори в играта.

Развитието на отбора спомага вашето собствено. Колкото по-напреднал е той, толкова по-добре е и за вас самите. Но, ако имате приятели в някой не напълно развит отбор и не искате да го напускате, не се притеснявайте- все още имате шансове за топ 10, макар и по-малки! Задължително обаче се постарайте на първо време да вдигнете нивото на популярност! То е най-важният бонус, който може да предостави един отбор! 100% бонус към опита от изпълнените мисии е 2х по-силен от един голям бустър!

Голям плюс представляват и отборните трофеи за енегия. Те изглеждат по този начин:

Има и трофеи за енергия, които изглеждат по-различно. За да не се объркате гледайте за бонуса „+20 енергия“. Представете си, че един отбор държи цели 5 трофея за енергия- това означава, че всеки от членовете му ще има по 100 допълнителна енергия за деня
или по 2 презареждания. Ако сложим всичките 8 дни*, в които трае турнира, това означава че играчите му ще получат 800 енергия повече! Разбира се, изключително рядко се среща отбор, който да наподобява АЕЦ БЕЛЕНЕ с 5 енергийни трофея едновременно за дълъг период. Пък и не всеки от играещите има мотивацията да се справя с толкова много мисии ежедневно. Просто исках да ви демонстрирам защо трофеите представляват „голям плюс“.

Полезен трик: Ако нямате приятели в Hero Zero, с които сте се разбрали да играете заедно или те нямат нищо против-пробвайте да влезете в по-силен(развит) отбор, за да може да напреднете по-бързо! В големите отбори винаги има добри хора, които имат много опит и ще ви помогнат да се развиете по-бързо!

СТЪПКА 2: Винаги използвайте голям бустър!

Абсолютно задължително е да използвате голям бустър за мисии! Той изглежда ето така:

Големият бустър за мисии (-50%) струва 10 понички и важи за една седмица. Поничките изхарчени за него (освен, ако не планирате да не играете) никога не са изхарчени напразно- погледнете за кое друго можете да изхарчите вашите понички тук. Причината за да е толкова добър е, че не само намалява продължителността на мисиите, но и енергията необходима за тях! И то с цели 50%! Това означава, че ако имаме 1 герой, който има бустър и 100 енергия и друг такъв, който също има 100 енергия, но няма бустър. Първият герой ще успее да изпълни мисии, които по принцип ще струват 200 енергия. Докато вторият ще може само за 100, защото не получава намаление! Ето защо дори и да не участвате в турнира пак си го купувайте.

Това е вторият най-важен критерии, за да сте напред в класацията по опит. Бустърът може да си закупите от бустър иконката, която се намира между отбора и специалните мисии. Изглежда така:

Забележете, че дори когато я посочим ни подсеща колко активни бустъра имаме. А преди да изтече някой бустър играта ще ни напомни, за да можем да го подновим!

Полезен трик: Следете за награди, които удължават бустърите. Понякога се получават в резултат от подвиг или по случай празник в Hero Zero.

СТЪПКА 3: Правете мисии само за опит!

Много често приятели ми споделят как тръгват да се борят за седмичния турнир по опит и по някое време изостават. Тръгват смело на 5-та/ 6та позиция в неделя, дори и понякога са едни от първите трима. Само няколко дни по-късно (горе долу в четвъртък/ петък) се оказват на 17-то място. Когато ги попитам какво се е случило, получавам за отговор, че се е появила „една страшна мисия с много кинти“. Впоследствие се оказва, че не е било само една, а направо цял камион с такива. Веднъж тръгнете ли да играете за топ 10 трябва да пожертвате всички други мисии и монетки, колкото и привлекателни да изглеждат, за сметка на тези по опит! Това не е турнира по слава или по събрани монети. Шегувам се няма такъв турнир!

Полезен трик: Когато нямате хубави мисии за опит изберете някоя за 2 или 3 енергия, за да може когато я изпълните в същата зона да ви се отключат нови 3 мисии. И така докато не ви се отвори някоя наистина добра.

СТЪПКА 4: Изчислявайте кои мисии са най-добри!

Винаги избирайте мисиите, които дават най-много опит спрямо количество изразходена енергия. Първо разгледайте всички мисии във всички достъпни зони и си набележете кои са най-атрактивни. След това изчислете коя е най-добрата и изпълнете нея. Нека вземем например разликата между една обикновена мисия за време и една бойна мисия срещу силен противник, за да видим как точно се изчислява полученото количество опит за 1 енергия. Разгледайте внимателно картинките с двете мисии:

 

Виждаме, че за еднакво време (4 минути) и за една и съща необходима енергия(5) бойната мисия със силен противник дава над 2 пъти по-добри награди! Винаги трябва да изберем нея пред обикновената такава. Разбира се, по-голямата награда идва срещу определен риск да не успеем да победим силният противник. Но винаги можем да се научим как да се справим с такъв- ЦЪКНИ ТУК.

Това, което обаче трябва да се научим е да смятаме! Може и с калкулатор, а може и наум.  Какво ще смятаме ли? Ами количеството опит, което ще получим за 1 енергия. Защото героите имат само 100 енергия и 4 презареждания по 50 за деня, което прави 300 енергия дневно (без бонуси). Трябва да я използваме така, че да вземем възможно най-много опит, за да стигнем до топ 10 в класацията. Ако погледнем първата картинка, ще видим че за 5 енергия ще получим 1640 опит. Може да разделим 1640: 5 и ще разберем, че за 1 енергия получаваме 328 опит. Доста по-различно от втората- там получаваме 3440 опит разделено на 5 енергия = 688 опит за едно енергия! Повече от 2 пъти! В този случай избираме втората мисия задължително! Искаме да постигнем ефекта, който ни дава „шестото чувство“, но на аванта- като си го сметнем сами.

Не е сложно! Особено, ако отговаряте на въпроса: „Какво има Иванчо, ако от 30 кексчета изяде 23?“ със 7, а не с диабет.

След като потренирате малко ще схванете колко горе долу опит дават добрите мисии. Моите наблюдения са, че обикновено по 500 опит за 1 енергия е много добре. Всичко над 500 е супер! А тези под 400 ги правете в краен случай и гледайте да са за минимум енергия, за да ви се заредят нови 3 мисии.

Полезен трик:  Бойните мисии срещу силни противници винаги дават най-добрите награди! Бойните мисии срещу равностойни противници почти винаги дават по-добри награди от времевите. Затова, ако не ви се смята можете просто да се надявате по-често да се падате срещу такива и да изпълнявате само бойни мисии! Все пак препоръчвам да пресмятате за максимален ефект.

СТЪПКА 5: Започнете да качвате веднага щом започне турнира!

Както видяхте по-горе, бях написал, че един турнир трае 8 дни, макар и да се води седмичен. И не, не съм се объркал! 😀 Ако обърнете внимание турнирът започва в неделя в 21:00 и приключва на слеващата неделя в 21:00ч. Т.е. може да използвате дневната енергия когато започва до 24:00 ч вечерта. Това са цели 3 часа, през които имате време да изхабите възможно най-много енергия. А дори цялата, ако сте достатъчно бързо и пресметливи. Ето защо е изключително важно да си запазите не само енергията, но и всички батерии, които имате за първите часове от турнира . Гледайте рекламните клипове чак след като започне новия турнир.

Батериите използвайте за мисии, които ще ви струват много енергия (над 16), за да спестите максимално много време. Същото важи и за рекламните клипове- гледайте възможно най-често! Веднага след 9ч. започнете с дълга мисия за време и гледайте реклама, за да намалите нейното време с 50%. Преди да започне турнира проверете дали имате всички батерии и поискайте на вашите приятели да ви изпратят. Ако не сте си купували понички от магазина (като мен), то ще имате право да използвате само 4 батерии за деня и до 8 батерии за съхранение. Обаче, ако сте го направили ще имате достъп до цели 8 дневни батерии 16 батерии общо. Батериите се получават от приятели и се намират в дистанционното. То изглежда по този начин:

Полезен трик: Преди да започне турнира отбележете си на листче или на документ на компютъра в кои зони има най-добрите мисии за опит. За целта използвате метода който ви показах в предишната стъпка. Започнете от най-добрата към по-малко добрите. Така когато започне турнира ще знаете много бързо към кои мисии да се насочите!

АКО ИСКАТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ КАК ДА ИЗПЪЛНИТЕ ОСТАНАЛИТЕ 7 СТЪПКИ, КОИТО ДА ВИ ВКАРАТ В ТОП 10 НА СЕДМИЧНИЯ ТУРНИР ПО ОПИТ- ПРЕМИНЕТЕ КЪМ ЧАСТ ВТОРА!

Как да влезем в топ 10 на турнира по опит Втора част

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *