Пътят до ниво 300

Как изглежда пътят до ниво 300

Хей, дружина! Днешната статия е първата от категория „Стратегии за развитие“. Често стартиращите герои се интересуват как да подходят и каква да е тяхната цел. Ще започна с нещо много важно- в играта може да имате множество цели, според които да подходите с различна стратегия. Може да искате да събирате повече понички, да развиете скривалището си по-бързо, да съберете най-много показатели, да качите възможно най-бързо нива, да развиете свой отбор и т.н. Многобройните възможности правят Hero Zero ужасно интересна игра. Но всеки сам избира целта и начина, по който ще я постигне. Въпреки това днес ще ви кажа около 11 причини ЗАЩО е важно пътят до ниво 300 да е осеян с мисии за опит и качване на нива. В друга статия след време ще обясня и КАК най-ефективно да го направите.

Причина номер 5: Еднакъв опит, но разлика в монетите

Най-същественият довод е, че героите още от самото начало печелят равно количество опит от мисиите. Но има огромна разлика в печалбата на монетки. Едно от обясненията за това е седмичния турнир по опит. Всички герои трябва да имат равен шанс да си осигурят понички и да се състезават. Само че, турнир за най-пълна кесия няма. Това пък идва от факта, че можем да си купуваме показатели срещу събраното златце. Колкото повече монети инвестираме, по-скъпи стават показателите. Ето защо има логика да нарастват и събираните монети от мисиите, за да продължаваме да се развиваме. Разгледайте следните снимки:

Разлика в мисиите срещу силни противници в наградите

Разлика в мисиите срещу силни противници в наградите 2
Благодаря на Балонмен за снимките на по-ниско ниво.

Всички снимки са правени от герои с голям бустър в отбор с развита на максимум популярност. Опита не е 1:1, просто защото понякога 1 мисия е по-добра от друга. А пък в мисиите, които монетките са водещи разликата се усеща още повече!

Причина номер 4: По-високо ниво => предмети с повече показтели

Колкото по-високо ниво сте, по-добри предмети получавате. Това е един от начините, чрез който героите играещи за опит си наваксват в показателите. Нека разгледаме поредица от скриншоти, за да видите какво имам предвид:

Сравнение между 2 предмета при разлика 10 нива в героите на HeroZero

3*Нивото, което сте (-/+25 макс) е приблизителната формула, с която може да предположите какви ще са показтелите на предмета. Както видяхте на снимките- при героите 37мо ниво получават предмети с около 30 показателя нагоре. И сега като умножим по-броя на възможните предмети? 7 са без снарядите. И хоп- ето ти 210 точки разлика само от дрешките и оръжието. А представете си, че разликата беше с 20 нива => точките стават над 400! Трябва да споменем, че има допълнителни точки, ако предмета ви е по-рядък. Най-силни са т.нар. супер легендарни предмети- демек светещите като коледни елхи. Пък и те получават най-голям шанс за слот, което е от изключителна важност, ако имате работилница. Ето как изглежда един супер легендарен предмет:Картинка на супер легендарен предмет

Причина номер 3: Достъп до готини екстри и възможност да си ги позволите

Започваме с първото нещо, което ще ви се отключи:

Геройски повиквания (ниво 40)

Те представляват един вид допълнителни бонуси за изпълнените мисии. Докато си изпълнявате геройските задължения може да посъберете някоя хлебарка/ боклук/ ябълка или пък да направите даден брой тренировки, дуели и т.н. Наистина са много разнообразни и понякога дават страхотни бонуси. Ще има отделна статия и за тях (може би ресурс). Засега искам да обърнете внимание на едни страхотни примерни награди:

Пример за много добри награди от геройски повиквания

Мултитаскинг (ниво 50)

Мултитаскинга ви дава възможност да извършвате няколко дела наведнъж. Това означава и самата дума на английски. Само срещу 99 понички може да го имате завинаги. Или може да си го подновявате срещу 9 понки за 7 дни. Силно препоръчвам да НЕ избирате втората опция. По-добре веднъж се прежалете с бая сладко, за да не дадете още повече, но за по-дълго време. На картинката по-долу ще видите как изглежда. Забележете също, че ще получите и няколко дни безплатно ползване. Още на 50-то ниво ще можете да го отключите като ще получите 5 дни на аванта. Ако случайно пък не го отключите още тогава ще получавате по 1 допълнителен ден за всеки 10 нива, които качите след 50-то. Това важи за героите, които съществуват отпреди да е въведена опцията (декември 2015). По-новите герои би трябвало да използват максимум до 5 дни. Чак когато свърши безплатното ползване ще може да го закупите завинаги.

Мултитаскинг_Hero_Zero_и_безплатно_ползване

Всички Специални мисии (ниво 135)

За познатите още като „спецки“ също няма да се разприказвам особено, понеже въпросите са много. Ползите от тях също съответно. Припомням, че е препоръчително да ги правите (даже по възможност 2 пъти седмично), ако искате да се класирате в 10ката по опит. Те ви дават предмети, че дори и сетове, които с кеф ще ползвате или размените за монети след време. И на 2-ро място немалко опит. Ще имате възможност да започнете да ги отваряте още от ниво 15. Последната специална мисия ще отключите чак на 135 ниво. Подсказката е, че колкото по-развити сте, по-лесно ще ги минавате. Колкото по-често и повече минавате, по-добре.

Заключени_специални_мисии

Причина номер 2: Ниво 100 за по-малко от 10 дни

Да постигнете първото трицифрено ниво ще ви изисква около 1,8 млн опит. ОБЩО. Наистина не е кой знае колко усилие. Дори е напълно постижимо за една седмица, ако сте в развит на максимум отбор и изразходвате всеки ден цялата си енергия. Ако пък в отбора има и трофеи за бонус енергия или хванете няколко злодеи ще сте късметлии и ще се справите дори още по-бързо. Освен това далеч по-впечатляващо звучи когато кандидатствате за отбор да напишете, че сте качили 100 нива за 7-10 дни. Показва, че знаете какво става в играта и имате желание да се развивате. Ще си имате и всичките екстри, които споменах по-горе. Може би не ви се вярва? Ето един пример с момче, което го постигна:

100 нива за седмица в Hero Zero
А и разбрах, че то също чете блога 🙂 ПС: Ако не виждате снимката достатъчно ясно => Дясно копче с мишката и клик на “Open in new tab”

И така завършваме с

Причина номер 1: Открити всички 14 зони

Това ще рече, че ще имате:

 • Повече подвизи;
 • Още повече злодеи;
 • Повече мисии;
 • По-хубави мисии;
 • Повече разнообразие;

Да, осънзавам, че това са 5 причини на 1 място. Затова и в началото казах, че общо са 11. Всичко това се дължи на факта, че с отключването на всяка зона вие получавате редица бонуси.

Повече подвизи

Да, коалите са само в Австралия, самураите са в Йокио, а пък Фараоните и мумиите са запазената марка на Златната пустиня. И това са само примери, реално уникалните подвизи според областта в света на Hero Zero са стотици (имайте предвид, че почти всички подвизи са части от поредица).

Случвало ли ви се е в отборния чат/ съобщение някой да изпише „ЗЛО!“. Вие да гледате, да превъртате зоните и накрая да се сетите, че може би е в някоя, която не сте отключили? Много тъжно. Ако не искате да се чувствате кофти, че изпускате да млатите по големите страшилища, които дават над 5 вида награди, то вдигайте нивата бързо!

Повече мисии не означава, че ще имате вече по 4 на зона. А, че вместо общо 10 области с по 3 мисии ще станат,  14. Или от общо 30 възможни мисии ще увеличите броя на 42. И това, ако сте стигнали до франзелената столица. Тя все пак е 10-тата подред зона.

Добре де, а какво ще рече че има по-хубави мисии?

Реално означава, че всеки път когато когато качим ниво ние имаме право да избираме между всичките зони. Това означва, че шансът да ни се паднат такива, от които имаме нужда е много по-голям. Ако сте решили да се борите за турнира по опит- то нека бъде опит. Ако пък сте донори на скривалището- то по-добре да напълните кесията с монетки. Освен, че ще имаме по-гоялм избор щом нивата са нараснали то и ще получаваме по-добри награди от тях. Нали помните какво говорихме в причина номер 5?

Последно- повече разнообразие. Макар и да можех да изброявам още бонуси за това да качвате нива реших да завърша с това. Определено чувството да въртиш километри с Hero Zero Airlines-a на повече от 3-4 града, да срещаш по-трудни и коварни опоненти, да получаваш по-екзотични предмети и да се изправяш срещу по-голяма палитра от злодеи е задоволяващо. Замислете се, че разработчиците на играта са влагали труд , за да може да работи, дизайнерите как да изглежда, след това някой е писал забавен текст, друг пък е мислел идеите преди това и т.н. Хубаво е да може да се насладите над цялостния труд на всичките хора зад нея!

Hero Zero достъп до всички зони

 

Ако не извървите пътят до ниво 300 бързо, то изкарайте поне до ниво 250 основно с мисии за опит.

250-то ниво е знаково за качване. Имате достъп до почти всички гъзарийки, оставайки да отключите само 1 зона(най-новата). Това не е чак толкова фатално. Истински важното обаче при него е, че необходимия опит за всяко следващо се сменя драстично! За да качите 249-то ниво ви иска около 90000 опит. Само че за следващото вече и всяко след него- сумата се качва почти до 320 000. Което е над 3,5 пъти! Уха! Да, вече бих разбрал защо може да играете за монети поне за някакъв период. Да качваш 3,5 пъти на досегашното си е осезаема разлика. Няма ги вече покачванията с по 300/400 опит между нивата. Въпреки това, все още можете да се прогресирате с по 4-5 нива на седмична база. В случай, че продължавате да играете само за по-големи числа до лилавите звездички!

Това бяха аргументите ми (в леко съкратен вариант) защо да играете за опит. Все пак преценката си остава ваша. А също и тази да препратите статията на някой Hero Zero фен, който ще му е от полза! Надявам се да направите правилния избор и за двете. До скоро!

Comments

 1. Петър Стефанов

  Перфектен както винаги! Браво! 🙂

  P.S. Кой е този, който е качил 100 нива за седмица? 🙂

  1. Post
   Author
   Pachivliza

   Един фъстък, сигурно го знаеш 🙂 Дойде, качи 120 нива за 10-на дни и спря с героя за жалост.

   1. Петър Стефанов

    Да. Жалко е, че ни остави толкова рано.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *