Калкулатор за Окуражение

Калкулатор за окуражение корица

Хей, приятели! Надявам се, че добре си прекарахте ваканцията! Дано не сте забравили за блога през това време. 😀 Предполагам, че ще ви натоварят с работа, училище, лекции и какво ли още не в следващите дни, затова реших да започнем с една кратка статийка. Всъщност, тя може би ви е позната донякъде- говоря за адски полезният Калкулатор за Окуражение. Досега беше наличен в една публикация на английски език, но мисля, че това спираше доста герои да го ползват. Тоша беше и втората причина, за да се захвана с нея. Надявам се вече да изчезне този проблем.

Калкулатора ни трябва когато искаме да видим ползите от окуражението.

Какъв е ефекта от окуражението

Вече има отделна статия изцяло посветена на умението, която МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК. В нея съм описал какво всъщност представялва, как да си го набавим, кога и за какво да го използваме. Окуражението изглежда малко сложно за разбиране, но прочетете ли статията ще си изсяните всички въпроси. Припомням набързо, че това е най-доброто умение за отборни битки. Но само когато вашият отбор има трофеи! Колкото повече трофеи имате, толкова по-ефективно е умението. Същевременно това е и една от 5-те най-лоши способности за вашият помощник извън отборните атаки и защити. Затова гледайте да използвате умението в тези ситуации. Само тогава ще имате ползи от неговия ефект.

Как да ползваме този калкулатор за окуражение?

Калкулатора се намира в най-долната част на страницата и е изключително лесен за употреба. Стъпките, които трябва да изпълните, за да видите какъв ще е ефекта, ако използвате помощник с окуражение в битката са 3. Най-напред трябва да въведете вашите показатели в първите 4 кутийки. Спазвайте реда, в който са показани. След това изберете видовете трофеи, с които разполага отбора ви. Посочете само толкова, колкото имате в действителност. Например, ако имате само 3 трофея (два за енергия и един за кураж)- посочете ги  и оставете 2 места с текст „Без Трофей”. Трябва да изглежда ето така:

Примерен избор на 3 трофея

Накрая погледнете вашите резултати

Ще забележите, че се редуват 2 вида кутийки за всички видове показатели. В първата ще видите колко ще е вашият показател преди окуражението, а после след като го използвате. Най-накрая ще видите общия сбор от всичките точки, които ще придобиете като го ползвате. При мен са над 4000! Винаги смятайте ефекта с облеклото, бустъра и помощника, с който смятате да сте в отборната битка. Ако смените някоя дрешка впоследствие или си закупите различен бустър за умения, то резултатите няма да са верни и ще има разминаване. Не забравяйте, че използването различни тактики и стратегии в отборната битка, може да доведе до снижаване или увеличаване на някои от показателите. Във варианта “Все същото” няма да имате несъответствия.

Имайте предвид, че не винаги може да получите точно число.

Понякога резултатите ще са ето такива:

Примерен резултат след употреба на калкулатор за окуражение

В този случай издръжливостта ни ще е 11250, а не 11249, защото трябва да закръглим към по-голямото число. Тази след окуражението пък ще е 13313. Но дори и да забравите да го направите, то пак ще имате много ясна представа колко е ползата от окуражението.Затова гледайте резултата преди десетичната запетая. За тези, които им е било скучно в часовете по математика- говоря за точката, която ще намерите в някои от числата, които ще получите. Подчертал съм я в червено на снимката. Можете да пренебрегнете цифрите след нея, ако разлика с 1 точка не ви пречи.

Надявам се сметалото за способността да ви е от полза. Много често хората подценяват окуражението или не знаят колко точно ще е ефекта от него. Разбирайки точките, които ще ви даде то, ще може да прецените дали „стария изветрял помощник” с -300 показатели сравнение с новия няма да се окаже далеч по-ценен в отборната битка! Изпратете калкулатора и на вашите съотборници в Hero Zero, така че те също да могат да си направят сметка. Ще го намерите само няколко реда по-надолу. Поздрави и до скоро!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *