5-те най-лоши умения за вашия помощник

3 от 5-те най-лоши умения за един помощник

Здравейте, читатели! Статията днес е свързана с една изключително важна част от играта в Hero Zero- нашите помощници!  Тази публикация е първата за тях, но ще има още доста. Животинките наистина са ужасно ценни и заслужават това внимание! Ще започнем с 5-те най-лоши умения за помощник, които (почти) никога не трябва да използваме! Ако случайно разпознаете, че имате 1 от изброените, не бързайте да го сменяте. В случай, че са в комбинация от 2, то помислете сериозно какво правите.  Забележите ли, че са 3- бързо оставяйте любимеца на почивка в Бора-Бора и слагайте друг!

Номер 5 на най-лошите умения: НЕ Е ЗЛЕ!

Номер 5 от 5-те най-лоши умения за помощник- Не е зле

Да, ама не- доста си е зле! Умението е често срещно от ранг (1), т.е може да бъде научено на 10-то ниво. Ефект: 20% шанс да намали критическа щета от противник с 40% само веднъж. Има доста проблеми в тази способност. 40% не звучи толкова зле, макар и да е. Вторият проблем шансът- едва 20% или средно един на пет удара. Третият недостатък е еднократността- ВЕДНЪЖ на битка. Но нищо не се сравнява с това, че за да се активира, ударът трябва да е критичен! Нека обобщим. Веднъж в битката (горе- долу на 5 критични удара), може да се намали щетата на 1 от тях и да се счита за нормален.  Ако сте в битка срещу сравнително равен съперник по показатели и изядете 5 критични удара, то по-добре палете свещ. Изобщо не се надявайте на никакви сърца, оставете ги за Свети Валентин и не бъдете боксови круши!

Номер 4 на най-лошите умения-  ОКУРАЖЕНИЕ

Номер 4 от 5-те най-лоши умения за помощник- Окуражение

Окуражението- както виждате на картинката, намалява трофейните минус точки с 15%. То е често срещано от ранг (2). Т.е помощникът ви може да го научи на 20-то ниво. За да разберете как точно работи прочетете ТАЗИ СТАТИЯ. Въпросът е, че то не ви дава никакъв бонус освен в отборни битки. И то в отборни битки, ако имате трофеи! Всъщност, ако отбора ви е пълен с трофеи, това е може би най-полезният ефект, който помощникът ви може да научи. Ала правите ли мисии, дуели или битки в лигата, то е напълно безполезно!  Моят съвет- използвайте го само при отборни битки. И то когато държите 3 или повече трофеи!

Номер 3 на най-лошите умения-  ОКО ЗА ОКО, ЗЪБ ЗА ЗЪБ!

Лошо умение за лошо представяне в дуели и лига битки! Ще се научите да връщате щети чак на 30-то ниво, защото способността е от най-високият възможен ранг (3)! Също се среща често при помощниците. Това е и продължението към комплекта- как да стана боксова круша! Хубавото при него за разлика от „Не е зле“ е, че може да се случи многократно! Ако имате ужасен късмет и връщате всеки удар, не знам защо играете Hero zero вместо лотария. И не, не си давайте парите за глупости!  Умението е добро само при наистина дълги битки (бойни и специални мисии), за да може наистина да се възползвате от многократният му ефект! С 2 думи- ползвайте го, ако имате малко сила и много издръжливост. Тогава битките са продължителни и помага. За дуели, лига и отборни битки, препоръчително е да се ориентирате към други умения- ТУК съм изброил 3-те най-добри умения за 30-то ниво!

Номер 2 на най-лошите умения-  ЗАЛАВЯНЕ

номер 2 от 5-те най-лоши умения за помощник- Залавяне

Залавянето е често срещана способност от първи ранг. Дава 15% шанс да намали щета на противникови снаряди със 75% многократно. Предлагам да направим бърза сметка защо е зле на всички нива. В специални и обикновени мисии е абсолютно безполезно! В спецките важат само вашите снаряди, а за обикновените не играят роля въобще. Това е и ключовата дума де. Необходимо е при дуели, лига и отборни битки противникът да има снаряди, за да заловите нещо. 15%-те шанс си звучат смешно при всички случаи. Горе долу веднъж на 7 удара. Нека погледнем и защо тези 75% също не означават много. Изберете си някой герой в класацията и ще забележите, че снарядите  надали правят повече от 1/5 на общата му щета. С други думи имате шанс веднъж на 3 години да намалите удара на противник със снаряди абсолютно незначително! Умението е катастрофално! Има далеч по-добри от него. Помислете за смяна!

Дебела кожа- специалното умение на редкия помощник Бери

Тук трябва да добавим и подобрената версия на залавянето- Дебела Кожа. Тази способност също е ранг (1) и се изучава на 10 ниво, но има и една подробност. Може да я научи единствено Бери. Коалата може да си хванете в Казиното с голяма доза късмет и/или не малко понички в определени периоди през годината. Хубавото е, че получавате допълнително 10% шанс за намаляване на щетата- общо 25% или един на четири удара. Щетата на снарядите пък е намалена до 80%. Но дори и с тези подобрения умението все още не си струва. Коалата Бери е един от най-редките помощници и ако случайно я хванете- не бързайте да се отървете от дебелата й кожа. Един ден може би Hero Zero разработчиците ще я променят, кой знае. Обикновени помощници със залавяне бол, ала да си хванеш животинка от Австралия е рядкост!

НОМЕР ЕДНО НА 5-ТЕ НАЙ-ЛОШИ УМЕНИЯ ЗА ПОМОЩНИК –  ДОНЕСИ ПРЪЧКАТА!

номер 2 на най-лошите умения за помощник- донеси пръчката

Това и царят на нашата класация! Най-непотребното умение за вашият любимец за всички времена! По-безполезно от мигач в БМВ или от рефер на мач в WWF. Подобно на НОМЕР 2 в класацията, то също изисква наличието на снаряди. Но, ако там разчитахме противника толкова да ни мисли лошото, че да вземе снаряди специално заради нас, то тук е обратното. Ние трябва да се охарчим с поници за химикалки, червила и другите там хвърчащи предмети. В противен случай, умението няма да сработи. Но дори и да работи това са 10%! В общия случай самите снаряди може би са ¼ или ⅕ от цялата щета, която нанасяте. Това може да покачи тоталната ви щета с не повече от 2-3%! Недейте карайте животинките да ви носят никакви пръчки. Направо ги захвърляйте колкото се може по-надалеч още сега! Ползата от пръчката е само да се биете по главата, за да ви дойде акъла!

Помислете сериозно върху списъка и вижте дали помощника ви е надарен с някое от тях. Понякога точките бонус, които получавате са далеч по-незначителни отколкото 1 хубава способност на вашата животинка. За процесът на научаване на ново умение и кога да го правим- друг път. Ако статията ви е била интересна или от полза- сложете линк към блога в профила си на Hero Zero.  Може да кажете на приятели и съотборници, които играят любимата браузърна игра, на бабите и дядовците си, на кучето и други интересни индивиди. Добре де, без последните. Поздрави и не се срамувайте да коментирате!

pug_sidekick
ПС: И да не вземете да си изхвърлите помощниците! Помнете, че са най-верните ви приятели в играта!

Comments

  1. Alexander

    Бери е рядкост . Но както казвате вие ,аз с голяма доза късмет и 10-15 понички го спечелих . :Д Продължавайте все така <3 134 ниво съм (знам не е много) и играя играта от 2 години с големи прекъсвания . Но тук все пак научавам нови неща с който си помагам на себе си и на хората от отбора ми <3 Благодаря много .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *