Трофеите в Hero Zero и техните бонуси

Трофеите в Hero Zero и Техните Бонуси Корица със снимка на различните видове

Алоха, приятели! Както може би се досетихте от заглавието, темата днес ще е насочена към Трофеите в Hero Zero.  За статията отново получих съдействие и съм щастлив да ви кажа, че се включи 3-ти герой в блога! Радина от сървър BG[3] ми помогна като разгледа видовете трофеи. А пък аз реших да ви разкажа повечко за техните особености. Нека да започваме!

Имало едно време щастливи и сравнително миролюбиви герои в света на Hero Zero. Те се побийвали в лигата и си правили спаринг дуели от време на време. Но всички било само заради самата чест. Живеели си така дълги години, докато един ден не се появили подобията на награди за оскар. Придобили името „отборни трофеи“. Те били в разнообразни форми- юмруци, кристали, бургери и др. Тези т.нар „трофеи“ давали съответно и различни бонуси. Това накарало групите от герои да искат да ги притежават. Между отборите започнали люти битки. Трофеите меняли притежателите си постоянно. Ден след ден, седмица подир друга. Изнизнвали се месеците, а сраженията не спирали. Някои дори разказват, че те продължават и до днес…

Това не само го знам, ами и го преживявам. Дай по-подробно.

Трофеите в действителност представляват награди за отборите. Даден отбор може да се сдобие с такъв само когато победи друг отбор. И да, както разбрахте от краткото ми разказче, те са причината за повечето отборни битки. Може да разгледате кой отбор какви трофеи притежава в отборната класация. Само е нужно да посочите с мишката върху „напомпаните оскари“:

Как можем да видим трофеи в отборната класация

Това е по-бързият начин, но няма да може да забележите негативите от тях. Всички те носят минус точки според вида си. За това обаче ще ви разкаже Радина няколко абзаца по-долу. Ако искате да ги видите с всички подробности => Натискате бутона „покажи отбора“ от снимката, която видяхте по-горе. След това избирате менюто „Статистика и трофеи“, което съм оградил с червено:

Менюто за статистика и трофеи

Слотове за трофеи и начин на разпределяне

Може да забележите, че не всички отбори имат „място“ за 5 трофея. Причината е, че всъщност всеки отбор започва само с 2 слота, където може да си сложи наградите. При достигане на определено развитие получава по още 1 слот за награда. За 30%  разширение на отбора се отключва 3-я слот, за 50% 4-тото място, а когато е напълно разширен на 100% има достъпни и 5-те места. С други думи това е подобряването на щаба или по колко героя побира отбора. Вижте как изглеждат слотовете на снимката:

Отключването на местата за трофеи в отбора

В случай, че искате да видите колко ще ви струва да изградите отбор с 30 места и отключени всички слотове => Погледнете ТУК.

В повечето случаи победителите прибират трофей от победените. Понякога обаче може да се придобият и ако някой отбор „изчисти трофей“. В този вариант „изчистеният трофей“ си намира място напълно случайно в някой отбор победител. Премахването на наградата за отбор става срещу сумата от 40 отборни понички. Може да се прави само веднъж седмично и то когато няма насрочена битка. Ето как изглежда:

Премахване на трофей
Снимката е дело на Mims

Ако сървърът е нов, трофеите отново си търсят притежатели на случаен принцип. Само при победителите, разбира се.

При битка един отбор не може да загуби повече от 1 награда за оскар. Ако притежава няколко, то късмета определя какъв трофей ще отиде при победителите. Съдбата обича смелите, така че смело напред!

Оставям ви в ръцете на Радина, която ще ви разкаже повечко за всички видове отборни награди.

„Здравейте, герои! Всички знаем за отборните трофеи. Те дават бонуси за самостоятелната ни игра. В тази статия ще ви разкажа малко повече за тях.

Да започнем с най-общото. Трофеите са 50 на брой във всеки сървър. Има  10  различни дизайна, което ще рече, че има 5 от един и същи вид. Различните  видове имат и различни бонуси. Нека да ги видим.

Трофеи за  тренировки

Видовете_трофеи_за_тренировки

Трофеите с награди тренировки  ни дават по 5 тренировки освен основните 10 за ден, което е супер.  За съжаление в групова битка този трофей намалява 15% от  показателите  ни. Тренировките са едни от най-важните за развитието на един герой.  Това прави тези трофеи едни от най-ценните в играта. Затова и намаляват толкова много показателите сравнение с другите награди за отбори. Както всичко и те си имат плюсове и минуси.

Трофеи с награда енергия

Видове трофеи с награда енергия

Трофеите с награди енергия  ни дават  20 енергия повече към основната за ден  100.  Те също искат нещо в замяна. Взимат по 10 % от показателите ни в битки на отбора. Отново са важни за развитието на нашия герой. Тези 20 енергия са безценни за хората, които  имат желание да са в топ 10  на седмичния турнир по опит. Ако все още не сте го направили, тук може да разгледате как да се преборите за челните места в този турнир!

Повече кураж

Видове трофеи за кураж

Плюсовете тук са, че дават 20 повече кураж към обикновения 100. Също така намаляват с 2 куража нужен за направата на 1 дуел. Взема  само 7% от показателите ни в груповите битки. Не иска много за това което дава. Често oтборите не искат този трофей да е в тях, но за качващите в турнира по слава  е от голяма полза.

25% по-голяма награда към дуели и лига битки

Видове трофеи за лига и дуели

Трофеите  ни дават 25% по-голяма  награда  към дуелите и лига битките които правим.   Това означава, че ще получаваме ¼ над обикновената слава и лига точки когато побеждаваме противницте си. Но ще можем и да прибираме и повечко монети. Взима ни 12% от показателите  в отборните битки. Според мен не би трябвало намаляването на точките да е толкова значително, защото бонусът, който дава не е толкова голям!

Това беше днешната статия. Накратко има два вида трофеи-първостепенни и второстепенни. По-важните са за тренировки и енергия, а второстепенните са за дуели и лига битки. Тренировките дават най-голям бонус за развитието на героя във времето. Енергията пък както казахме е важна за турнира по опит. За разлика от този по слава там не може да разчитаме на чужда помощ. Трофеите и развитието на популярността са единствения вариант, в който отбора може да ни помогне. От друга страна винаги може да се осланяме на подкрепящи съотборници, които да ни раздават или свалят славата.  Благодаря за вниманието.“

Радина се справи страхотно и затова ние също трябва да й благодарим! След като разгледахме всичките видове трофеи, то можем да си направим няколко извода.

Първо: Трофеите в Hero Zero, независимо дали са бургери, топки или дъмбели, ни свалят точките в битките, макар и различно.

Обаче има как да намалим ефекта! Можем да сме много по-силни в битките когато отбора ни държи няколко оскара, ако използваме определен помощник. Говоря за такъв със способността „окуражение“. В ТАЗИ СТАТИЯ на дълго и на широко разказах какво представлява умението. Освен това вече има и преведен калкулатор. С него може да пресметнете точно колко загубени точки ще ви спести един окуражаващ любимец. ВИЖТЕ ГО ТУК.

Второ: Различните бонуси ни дават възможност за използването на различни тактики!

Помощникът ми за статията вече ви спомена това. Енергийния трофей ще ни върши работа, ако се борим за местата по опит. Представете си, че сте съхранили енергия във ваучери, имате голям бустър… Както и напълно развит отбор, който ви чака с това:

5 трофея за енергия в 1 отбор

С тези фигурки и топки ще има да си минавате мисии поне още час! От друга страна наградките даващи кураж и повече бонуси при лига битки и дуели, пък са страхотни, ако качваме слава. А тренировките са от невероятна полза за дългосрочното развитие на героите. Помислете си каква е вашата цел и как можете да я постигнете по-лесно!

И аз ви благодаря за вниманието! Ако имате желание може да споделите статията. Ако пък изгаряте от желание, направо можете да последвате примера на другите активни герои в блога. Ще чакам да ми пишете. Чао и до другата седмица!

PS: За финал получавате и един оскар от мен- за най-добри читатели, разбира се 🙂

Как изглежда истински оскар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *