Как да минаваме бойни мисии успешно всеки път

Как да минаваме бойни мисии всеки път

Ахой, приятели! Днешната тема е свързана с една от най-основните дейности в играта- как да минаваме бойни мисии успешно всеки един път с лекота. Ако сте поиграли Hero Zero за повече от 30 минути, вероятно сте забелязали, че мисиите, които изпълнявате всекидневно са разделени на 2 типа.

Първият тип са „мисиите за време”, които са означени така:

Как изглежда мисия за време

Вторият тип са „бойните мисии”, които са отбелязани по друг начин:

Как изглежда бойна мисия

Във всяка зона винаги има по една бойна и 2 времеви мисии. Събрани заедно в една зона се получава следната ситуация:

Как изглеждат мисиите в Австралия

Разликата между двете е, че „времевата” изисква единствено минутки и енергия,  като имате 100% шанс да спечелите наградата от нея. Няма как да бъде загубена, стига да изчакате нужното време. За разлика от нея при бойните мисии винаги има няколко по-особени момента.

Първо- Те винаги са за малко време и енергия.

При наличие на голям бустър за мисии те няма да ви струват повече от 6 енергия. А времето за изпълнение не превишава 5 минути. Ако пък нямате голям бустър за мисии- вземете си! Най-добрата инвестиция за понички! За да видите за какво друго е добре да си харчите сладкото- ще има в нова статия. Помнете, че бойните мисии често дават и най-много опит за количество енергия. Особено тези срещу силни противници. Това ги прави изключително важни, ако искаме да влезем в топ 10 на турнира по опит. ТУК съм описал какво друго ще ви е необходимо за тази цел.

Основното нещо, по което бойните мисии се различават от времевата е шансът за успех. При тях гаранции няма! В този тип мисии ще трябва да набиете някой човек на Ментел, местните хулигани или други лоши хора. Само дето може да се окаже, че по-често вие сте изяли пердаха.  Дори и да не сте силни колкото Скалата или Чък Норис, няма страшно! Прочетете статията докрай и ще разберете как да се справяте в битките с лекота. Но нека довършим с останалите специфики на този тип мисии.

Втората особеност е, че са разделени на 3 вида.

Сравнение на видове противници в Hero Zero
Може да се паднете срещу хулигани, сърфисти, готвачи, измамници и въобще всевъзможни лошковци!

Възможно е да се изправите срещу силен, равностоен или слаб противник. Те са означени по-различни начини, които се виждат на картинката. И съответно противниците в тях са от различна трудност. Силните са по-трудни от равностойните, които пък са по-трудни от тези срещу слаб опонент. Съответно наградите, които получавате за справяне с тях са разпределени по този начин. Силните противници дават най-добрите, а слабите най-лошите, ако сравним трите вида. Като наградите от силни противници са много по-добри от тези, които бихте получили от мисия за време за същата енергия. Ето защо битките с тях са най-ефективния начин да се преборим за топ 10 по опит. За да се справяме успешно трябва да следваме 3 прости правила:

ПРАВИЛО НОМЕР 3: Изберете добър помощник за бойни мисии!

Това, което ни отличава от противниците с бойните мисии е помощника. Лошковците винаги са сами- може би защото никой не ги харесва. Докато вие може да получите вярна животинка още на 60-то ниво. Разбира се, не бихте искали да са с безполезни способности. В ТАЗИ статия съм описал 5-те най-лоши умения за един помощник. Гледайте да се въздържате от тях. А по-долу съм извадил по 2 вида способности за всеки ранг, които силно препоръчвам! Може да ги комбинирате всякак и резултатите ще са добри. Подбрал съм ги така, че да няма особено значение на кои показатели наблягате.

За ранг 1 или тези, които животинката учи на 10-то ниво:

1) Капки или 2) Удар с глава. Както и техните подобрени версии. Бърза перка или черен лед.

Умения от ранк 1, които са добри за бойни мисии в Hero Zero

За ранг 2 – тези, които се учат на 20-то ниво:

1)Бодигард или 2) Орлово око. Те също имат по-добри варианти- Наказател и Твърда черупка.

Умения от ранк 2, които са добри за бойни мисии в Hero Zero

За ранг 3:

1)Снежна лавина или 2) Измами смъртта. Отново има алтернативи, но се взимат трудно. Говоря за алергична реакция и хакуна матата.

Умения от ранк 3, които са добри за бойни мисии в Hero Zero

Разбира се, има още други комбинации и възможности! Само, че мисля да ги оставя за отделна тема касаеща изцяло помощниците. А пък и вие може да си тествате на воля 🙂

ПС: Забелязвали ли сте, че тези умения/ комбинации от тях се предпочитат от героите на високи нива? Сега знаете защо!

ПРАВИЛО НОМЕР 2: Използвайте максимално много издръжливост.

Добре е да държите на бой! Това в кръга на шегата, макар и наистина да е така. Разгледайте поредицата от следващите снимки внимателно.

Забележете как показателите им намаляват според вида на съперника.

Critical chance against different kind of opponents in Hero Zero

Avoidance chance of different kind of opponents in Hero Zero

Същото важи и за шансовете им за критически удар или за избягване на наши такива. Но погледнете и как изглеждат нещата от нашата страна. Там шансовете са обърнати във възходящ ред. Това ще рече, че ще имате много по-малка възможност да нанасяте критическа щета или да избегнете удар срещу силен противник и много по-голяма срещу слаб.

Critical chance against different kind of opponents in Hero Zero- Comparison

Шанс за избягване на удар срещу различните противници в Hero Zero

Всички снимки показват битки срещу 3-те вида съперници. Но срещу когото и да се изправяте ще забележите нещо. Показателите винаги ще са близки до вашите. Без значение кое ниво сте! Ако трябва да съм по-точен, те ще изглеждат горе-долу така:

Сравнение между показатели на различните видове противници в бойни мисии
Резултата е след събиране на малко данни от битки (с любезното съдействие на Mims).

Важно е да кажем, че в случая не са използвани помощници с умения, които да променят показателите (например Бодигард или Орлово око).
Ако се загледате докато си разменяте удари в бойната мисия ще видите, че има разлика дори между противници от един и същи вид. Ето защо шансовете дори само на равностойни противници са от една стойност до друга- не са еднакви всеки път. Например шанс за избягване на удар на един равностоен противник може да е 7,3% до 8,3%. Не е задължително да е 7,3 или 8,3%, може да е 7,5 или 7,6%. Но

Независимо дали сте срещу слаб, равностоен или силен съперник вие винаги имате предимство.

Поглеждайки снимката може да забележите, че шансовете и показателите ви винаги са по-големи от тези на противника. Героите имат предимство пред лошковците. Нали все пак доброто трябва да възтържествува накрая?! Дори и с малко, нашите показатели, шансове за избягване на удар или нанасяне на критическа щета са по-високи. Представете си обаче, че имате малко издръжливост.  Или битката свършва с по-малко от 5-6 удара. В този вариант може да няма достатъчно време да се възползвате от предимството си. Ако опонента ви удари пръв, то трябва да наваксате. Но, ако всичко свършва бързо ще разчитате на голям късмет и няма да е никак лесно. На помощ обаче ни идва издръжливостта. Тя ни помога да водим по-дълго време битки и да се възползваме всичките тези цифри! Пак повтарям, че те винаги са в наша полза!
Полезен трик: използвайте  комплект за издръжливост- подбрани предмети, които дават само този показател.

ПРАВИЛО НОМЕР 1: Използвайте възможно най-малко сила.

Намаляването на силата е най-важното правило за справянето със силни противници. Логиката тук е същата. Колкото по-малко сила имаме, по-дълги ще са битките. Колкото по-дълги са битките, толкова повече влияят подобрените ни шансове и по-високите показатели. Има хора, които махат и оръжията си, тъй като щетата се добавя и за опонента. По принцип това не е лоша практика. За жалост често ще се окаже, че не сваляте слава и трябва да сте облечени. Затова нека кажем, че това е един плюс, който може да помогне. Но със сигурност не е задължителен! В перфектния вариант вие сте облечени с дрехи, които дават само издръжливост. Освен това нямате бустър за умения и не сте вдигали показатели за сила. Би изглеждало по следният начин:

Добри показатели за бойни мисии

Нека обобщим- малко сила, МНОГО издръжливост и добър помощник.

3 в 1 за неочаквано добра комбинация за размазване на лошите. (Тук няма скрити реклами на Нескафе :D). Опитайте микса от правила и вижте как се справяте. Ще забележите, че започвате да побеждавате понасяйки по-малко щети. Разбира се, ако обичате да сте YOLO и да живеете на ръба може да не се съобразявате с казаното до тук. Ако пък не искате да играете на руска рулетка, спазвайте го!

Мислех си, че статията ще е от кратките. Не се получи точно така, ама стига- толкова! 3апомнете трите правила и си върнете пердаха на бандитите. Ако пък сте си намерили собствен метод и ви се получава- продължавайте! А и знаете- ако прочетеното ви е харесало, било полезно или просто сте съгласни с мен, разпространявайте на длъж и на шир в Hero Zero. Все пак първото правило в бойния клуб на Hero Zero е… Който се сети за препратката получава бонус виртуални понички! До скоро!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *