Всичко за ъпдейтите от 18.04 и 09.05

Ъпдейти от 18.04 и 9.05 в Hero Zero

Привет, фракция! Днес отново ще си поговорим за новостите в играта и по-конкретно за ъпдейтите от 18.04 и 09.05. Може би някои знаят, а други тепърва ще научат, че обикновено подобрения в играта се случват на всеки 21 дни. Или това са си 3 седмици. Освен това ъпдейтите се вкарват в действие във вторник – денят, в който няма злодеи. Докато страшилищата си почиват, ние имаме възможност да тестваме обновленията. Но тъй като последните 2 не бяха много мащабни реших да ги обединя и да ви ги представя в тази статия. Нека разберем как се промени света на Hero Zero.

Ъпдейтът от 18.04

Лично за мен по-добрите новости са тези, които ни радват с ново съдържание. Затова и ги наричам новости. Тези, които оправят бъгове са си профилактики. Обновлението от 18.04 добави повече елементи в играта. Започвам с по-значимите:

Най-важното от ъпдейтите от 18.04 и 09.05

Вече няма скрито-покрито. Всичко е ясно и достъпа до скривалищата на другите играчи е отворен. Може да разгледате чуждите дупки по 2 начина. Първият вариант е като отворите класацията за скривалищата и натиснете бутона покажи скривалището. Изглежда ето така:

Покажи скривалището- бутон от класация

Покажи скривалището - бутон от профил
Ако го гледате рано сутрин може да ви се привижда и като чаша с кафе или тъмен чай

В другия случай трябва да влезете в чужд геройски профил. Без значение от къде – може през отбори, класацията, седмичните турнири и т.н. След това в колонката под профилното описание ще видите бутон, който много прилича на бинокъл. Натискате го и сте вече в чуждото скривалище. Бутонът се намира в десния ъгъл в долната част на страницата. Оградил съм го в червено, за да се ориентирате:

Беше важно да уточним как става, защото вече може да следите как се развиват другите. Това ще ви даде ориентир и къде сте вие.

Втората опция, която също се отключи бе възможността да си преглеждаме стаите. Дразнещо бе, че не можем да виждаме стаите и докато работим по тях. Понякога хората почват да копаят и строят по 1-2 седмици, че и повече, и забравят какво всъщност им дава подобрението. Сега може да се вижда по всяко време. И така стигаме до любимата ми нова добавка:

Брокерния център

Брокерен_център_ниво_3_ъпдейт в Hero Zero

Брокерен център - изисквания за строеж Hero ZeroТова е едната нова стая, която можем да пострим в скривалището. Изисква пространство от 2 строежа, за да се ползва. Както може да се ориентирате от описанието по-горе брокерния център намалява цената за разширяване на скривалището в монети. Говорим за %, което е много важно, тъй като дупките, с които се занимаваме да развиваме изискват ужасно много парички. Ако намаляваха с точна стойност примерно 1-2-3 милиона нямаше да е толкова привлекателно. Само цената за защитния пост на 14-то ниво бе близо 20 милиона.

Втората добра новина е, че можете да започнете с неговото развитие още от 4-то ниво на скривалищната база.

За разлика от работилницата, за която базата трябва да бъде на 10-то ниво, то четвърто ниво е почти от самото начало. Но така или иначе до тогава нямате стаи, които да ви струват кой знае колко монети.

Най-хубавото е, че пункта на търговците може да направи всичко в скривалището напълно безплатно!

Развитие на брокерния център до 100% в Hero Zero
Комбинацията от ефекта на сградата и езика приличат силно на комунизъм.

Снимките са абсолютно реални. Не са мои, но това е без значение. Игнорирайте езика за момент, важното в слуая е, че % намаление става 100, а това прави всичко гратис – аванта, която не е за изпускане! Прави впечатление, че първите нива дават най-голям % намаление. Затова дори и да не сте го развили на максимум ще спестите бая милиони.

Няма го принципа: Всички герои са равни, но някои са по-равни от другите.

Преди добавянето на брокерния център скривалището бе по-скоро за по-развитите герои. Да, всички имат достъп на пръв поглед, но на определена цена. Тези, които нямат как да я платят спират или се забавят много с развитието му. Това е още една от причините защо трябва да се предпочита качването на нива поне до ниво 300. Съветвам всички герои, особено по-слабо развитите бързо да се ориентират към развитието на центъра. Досега трябваше да се жертват монетките за показатели за сметка на скривалището или обратното. Вече я няма тази дилема. Възможно е да развивате дупката, като същевременно правите и героя си по-силен. Това прави брокерния център една от най-важните стаи. Може би забелязахте на първата снимка, че подобрявам стаята на търговците. Неслучайно я избрах, така че действайте и вие.

СТАЯ НОМЕР 2: Роботен склад.

Роботен склад в Hero Zero визияТази стая не е толкова впечатляваща. Хубавото при нея е, че изисква само един строеж. Позволява да се построят повече атак-о и защит-о-боти. След атака или защита ботите автоматично запълват празните редици на унищожените такива. Това е много важно, защото някои могат да помислят, че могат да се използват по време на самата атака или защита. НЕ Е ТАКА! Ако имате фабрика за защит-о-боти на 13-то ниво и склад за роботи на 1-во ниво, то ще можете да произведете 26 защитни бота. Но когато бъдете атакувани, само 13 ще влязат в употреба. Другата половина ще ги заменят, така че вместо да чакате още няколко часа докато си построите новите вие отново ще имате максимална защита. Независимо, че ще видите на картинката общия сбор от всички налични боти за защита, в случая 26. Иначе представете си какво можехте да извършите с подобен батальон (благодаря на XENA93 за снимката):

Колко много могат да станат ботите

 

Роботният склад действа, ако имате фабрики за защит-о или атак-о-боти!

Ето заИзисквания за построяване на роботен склад в Hero Zeroщо изисква 8-мо ниво на скривалищната база, за да я добавите. Това не е толкова голям проблем, тъй като за построяването на самите фабрики е необходимо 7-мо ниво. А те са задължителнни, за да има ефект от роботния склад. Колкото по-високо ниво е стаята, толкова повече ботчета ще може да съхраните. Тук отново ги вдигате с %, като мисля, че за всяко ниво се добавят по 100%. Или поне до първите 5 работи така.

Предполагам, че също може да бъде развита до 10-то ниво, както брокерния център. За съжаление не можах да се докопам до някой, който я е надградил толкова, че да ви я покажа.

За мен тази стая работи добре за хора, които не влизат толкова често в играта. Успява да ви съхрани ресурсите и да увеличи капацитета за атака. Лично аз ще почакам с развитието й, като съветвам същото и по-новите герои. Ако защитата ви е слаба няма толкова голямо значение колко пъти ще се наложи да я унищожат.

Нови героични подвизи и колекции

Нови героични подвизи и колекции в ъпдейта от 18.04

Още в статията за предишния ъпдейт споменах, че очаквам да се добавят и колекции с предмети от „Златната пустиня“. Не закъсняха много. Вече официално може да станете мениджър по разкопки, а като награда ще получите и ценни тренировки. Погледнете кои предмети ви трябват, за да го направите:

Нова колекция от Златната пустиня

Допълнителни награди можете да вземете от новите подвизи, които са свързани със Златната пустиня, помощниците и скривалището. Бонуси ще получите за работилницата, както и за двете нови стаи. Можете да ги разгледате подробно в менюто с подвизи, но все пак ето няколко от тях:

Нови героични подвизи в ъпдейта от 18.04

Профилактика и мобилна версия в ъпдейта от 18.04

Профилактика и мобилна версия в ъпдейта от 18.04

Първата промяна бе от изключителна важност. В лигата доста рядко се получават предмети. Ако пък се сдобивате с тях по-често: радвайте се, вие сте късметлии! От навлизането на работилницата свободното място стана задължително. Без него дори и легендарен предмет не може да се мери с някой обикновен отпреди 10 нива, но със слот за подобрение. Разбира се, ако вие и хората в отбора ви сте качвали работилницата. Вече е сигурно, че всичко ще си идва с нужната дупка – ура!

За „малките проблеми“ единствено ми направи впечатление, че текстът на подобренията вече се вмества в предметите. Преди изскачаше доста грозно и дори не се виждаха всички числа.

Някои бяха отстранени, но бяха добавени други!

Макар и да не е споменато в информацията, няма как да пропусна фактът, че ъпдейта от 18.04 дойде по американски. Времето в Hero Zero се отброяваше от 0-12 в AM и PM. Докато ние сме свикнали да работим с времеви параметри до 24:00. Проблем нямаше да има, ако реално присъстваше добавката AM/ PM. Но тъй като тя липсваше това създаде объркване. Трудно се ориентира човек дали ваучера приключва през нощта или ранния следобед, кога точо е отборната битка и т.н. За радост това отмина и всичко си е постарому.

Тъй като не ползвам толкова често мобилната версия бъговете са ми убягнали. Емотиконки в чата винаги са добре дошли. Относно размера на файла – нещо ключово, защото хората имат ограничена памет. Но със сигурност е бил увеличен със следващия ъпдейт. Нека разгледаме и него!

ЪПДЕЙТЪТ ОТ 09.05

Това бе по-малкият ъпдейт. Малък или по-скоро беден откъм игрово съдържание. Лично аз го наричам ъпдейтът фейсбук. Нека видим защо.

Нова система за съобщения в ъпдейта от 9.05

Ключовите думи са: нова система за съобщения. Всъщност вече съобщенията между хората се запазват в 1 раздел. Така лесно може да се проследи тяхната хронология. Тъй като се изпращат и мигновено, това много повече ги превръща в чат. Чат, който напомня много за скайп, фейсбук и техните подобни. Новата система има своите предимства и недостатъци. Но преди да ги уточним нека я разгледаме:

Новата система за съобщения от 9.05

Плюсовете:

 • Наличната хронология спестява ценно време, което влагахме в лутане и търсене на старите съобщения.
 • Ориентацията е по-ясна. Всичко вече е подредено в различни категории.
 • Може лесно да следите за изтичащи ваучери.
 • Възможно е да се започват разговори с няколко души. За целта започвате „Нов разговор“ от бутона, който може да видите на снимките по-долу. След това добавяте играчите, с които да си пишете като поставяте запетая между имената. Например: играч1, играч2, играч3 и т.н.
  Разговори между няколко души
  С тази иконка са обозначени разговорите между няколко души.
  • По-приятна е за новите герои и по-младите, защото е по-близка до фейсбук.
  • По-трудно могат да се излъжат неопитните играчи от разните измамници, тъй като системните съобщения се виждат ясно. Могат да бъдат натиснати от стрелката оградена в квадратчето.

  Вижте едни измамни съобщения, които бях получил още в началото на геройското ми приключение:

  Пример за измама в Hero Zero
  Още от първата седмица с половин милион и 500 понички напред! Е, как да не се развие бързо човек?

Ето как изглеждат реално системните съобщения:

Как изглеждат истински системни съобщения
Забележете, че са в различна категория от горните.

Минусите:

 • Все още не може да се кликва върху линкове от съобщенията, което е неприятно.
 • Не е ясно как може да се възстанови един скрит разговор.
 • Съществуват визуални проблеми, които се проявяват понякога.
 • Често разговорите между един играч се бъркат от системата с друг.
 • Не могат да се препращат съобщения.
 • По-тежка => По-бавна игра.
 • По-трудна за свикване за „старите кучета“, които предпочитат повече отлежалата тип имейл-система.

Тъй като системата е от скоро се надявам да бъдат изчистени проблемите. Никак не са малобройни на този етап! Когато това стане минусите ще са много по-малко от плюсовете и ще бъде далеч по-приятна. Имайте предвид, че аз също мога да изпускам някои дефекти, които все още не съм установил.

Профилактика номер 2

Профилактика в ъпдейта от 09.05

Тъй като бъговете с този ъпдейт станаха повечко се надяваме до 30.05 да ги изчистят. Хубавата дума „тултип“ идва от английското „tooltip” и означава вид подсказка. Или с други думи вече има по-богата информация за различните стаи. Може да си проверите бонусите, които получават. Това е особено важно за генератора. Все още срещам много играчи, включително съотборници и приятели, които не го използват правилно. Моля ви, проверете дали генераторът ви работи за сградите ДО него. Ето как:

Къде изписва бонуса от генератора

Бонусът от генератора, статуса и другите неща в описанието на стаите са „туултипове“, които както стана ясно вече са разширени.

Толкова за ъпдейтите от 18.04 и 09.05

Реално сбора от тях е равносилен на едно по-голямо обновление, но зад тях стои доста труд. За жалост не мисля, че с тази нова чат система играта ще бъде по-лека, дано греша. Както ви споменах в началото аз се радвам много повече на първият ъпдейт и на комунистическата добавка в скривалището. Играта е богата на варианти за развитие и се надявам да се появят нови такива. Толкова идеи са ми хрумвали за това какво може да се добави, че ако седна да ги напиша ще има хляб за няколко публикации и цял нов раздел в блога. 😀

Надявам се поне донякъде да съм утолил глада ви за статии. Причината е, че статията стана по-голяма от обикновено. Въпреки това мисля, че ще ви е полезна. Поздрави и до следващата седмица!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *