Вашето ръководство в пустинята или коментари за ъпдейта от 28.03.17

Статия за ъпдейта на 28.03.17 в Hero Zero

Здравейте, приятели! Скоро ми хрумна идеята да категоризирам статиите по видове. Така по-лесно ще се ориентирате и ще намирате какво точно ви трябва. Пък и ще помогне като се понатрупат материали. По този повод една от категориите, която измислих беше за Ъпдейти на играта. Днес света на Hero Zero се промени драстично и то съвсем ненадейно! Поне аз не бях подготвен въобще. Промените и добавките в играта не са хич малко. Вече имаме нова зона, работилници и какво ли още не. Всичко това доста ме развълнува и предполагам, че вас също. Ето защо реших бързо да започна да действам по идеята си и да ви кажа моите първи впечатления. Приготвил съм ви ужасно много картинки, така че да разберете колкото се може повече за този неверояен ъпдейт от 28.03.17.

Няколко скриншота от форума, които ще ни разяснят за какво иде реч:

Първа част на ъпдейта в играта Hero Zero от 28.03.17

Новите опции за отбор не са най-вълнуващото нещо. Освобождаването на трофеи си беше налично и до този момент. Въпреки това видимостта му в общия чат ще даде повече яснота какво кога се случва с трофеите, особено, ако решенията се взимат само от лидера или на ниво съветници. Доста полезно може би ще е за играчите, които не влизат ежедневно. Като все пак трябва да са вътре в играта, за да видят съобщението. Как ще се „изобразява“ това получаване на понички ще видим тепърва, но идеята е същата както за освобождаването на трофеите.

Относно енергийните хранилища или склада за енергия

Вече е възможно да се извади 25 енергия за една поничка, а не както беше до момента – направо 50 енергия за 2 понички. Изглежда така:

Подобрения в склада за енергия.

Това дава по-голяма прецизност в ползването. Може да ви влезе в употреба за някой турнир по опит. В статията Как да влезем в топ 10 на седмичния турнир по опит споменах, че складираната енергия е добре да се запази точно за тези моменти. Когато борбата за местата е по-ожесточена. Тогава можем бързо да трансформираме енергията в опит. А вече и можем да преценим колко точно бихме употребили. В случай, че пък не можем да я изразходим до края на деня, по-добре да сме се лишили само от 25 бонус енергия, а не 50! Свободата, която дава този ъпдейт ми допада. „Продължаваме напред!“ както беше казал един велик българин преди 2-3 години.

Как изглежда новата зона- Златната пустиня и какво има в нея

Добре дошли в Златната пустиня!

И честита нова 14-та зона! Героите достигнали ниво 300 могат да прехвърчат до пирамидите когато си поискат. Освен това има съвсем нови времеви и бойни мисии. Ще споделя няколко снимки с опонентите там. Надявам се, че ще мотивирам и по-малките нива да качат по-бързо:

Пример за бойна мисия срещу силен противник в Златната пустиня
Може да забележите, че акулата има добър апетит. Но пък ще ви даде бонус награди в подвизите, които може да видите по-долу!

Противниците са повечко, но пък за сметка на това не всички са нови. Познахте ли го?

Бойна мисия със силен противник в Златната пустиня с награда, която има слот за подобрение

Ще видите досадни туристи, които срещахме на остров Ментелисимо, крадливи маймунки, но хайде да не ви издавам всичко.

Както всички други и тази зона си има своите проблеми. Съответно вие ще трябва да помагате на местните там. Ествествено, ще получавате различни геройски подвизи когато го правите. Събрах два колажа с 1-вите части на 8 от 10-те нови подвига, но не забравяйте, че те са цяла поредица. Особено в началото лесно се взимат немалко точки за показатели или енергия. Може да разгледате подвизите и наградите от тях по-подробно на следващите снимки:

4 героични подвига от Златната пустиня

4 героични подвига от Златната пустиня част 2

А щом има лошковци не можем да минем и без зло! Злодеят тук все още не се е показвал. Може би е някоя страховита мумия или ужасяващ египетски бог? Ще разберем тепърва. Важното е, че това е още един повод вие да не спирате да се развивате. Качвайте смело нивата докато стигнете последната зона.  ПС: Ще кача и снимка на новия злодей в момента, в който  се осмели да се разкрие! Освен това има и

Нови предмети и нов помощник

Клео- помощник от златната пустиня

Запознайте се с Клео! Ако обърнахте внимание на снимката на корицата може би видяхте едно черно коте. Това е специалният помощник, с който свързваме пустинята. Много тематичен! Надявам се само да не носи лош късмет. Защото досега дадох над 30 понички, за да ви го покажа от магазина, но уви… Котето се оказа далеч по-срамежливо или претенциозно. Ще трябва да посъбера още докато се сдобия с него! Може да го хванете от магазина или когато ни нагости казиното. Важното за него е, че е обикновен помощник. Т.е няма специално умение, което да получи. А ще има само набор от често срещани такива. Като се замисля може би не е лошо да ви подготвя ресурс с всичките умения разделени по групи?

За предметите също не беше много добър улова. Показаха ми се едни легендарни ботушки, но не си заслужаваха поничките. А и забравих да ги щракна. Също така няма отделна/ нова колекция, от която да получите награда. Или поне още не са добавили такава в шевната машина.

Част 3 от ъпдейт от 28.03.17 в Hero Zero

За Скривалището, Работилницата и Подобренията

Всъщност това са 3 мноого обширни теми. Ето защо ще има отделни статии за тях. Тук просто ще поговорим най-общо за нововъведенията. Започваме със скривалището. Вече можем да преглеждаме стаята, какви стаи ни остават да построим и колко ще е необходимото място. Бутонът се намира в долният десен ъгъл и изглежда така:

Преглед на стаята- нова опция от ъпдета на 28.03.17

След като натиснете ограденият в червено бутон „Отвори прегледа на стаята“ – ще може да видите какво още имате да правите по това чудовище за гълтане на монети 😀 Освен това е възможно да видите колко място ще заемат оставащите за строеж обекти. Оградил съм го в червено, за да се ориентирате по-лесно:

Преглед на стаята отвътре + опцията да виждаш необходими строежи

Скритата цел на тази новост е да ви накара да погледнете колко време ще се копае следващата дупка и да заплачете.

Няколко думи за Работилницата, Предметите и Подобренията

Тъй като наистина има много какво да се каже за начина на работа. Или поне аз имам ужасно много въпроси как точно функционират реших да ги оставя занапред. Тук ще ви дам няколко полезни насоки, които да ви дадат представа за какво става дума.

Работилницата изглежда по този начин:

Работилницата в Hero Zero част от скривалището и ъпдейта на 28.03.17

Тя изисква два строежа (две работни места). Ефекта й се увеличава с по 5% на ниво или поне в началото. Според написаното:

„Всички играчи имат достъп до работилницата“

Е да, ама не съвсем. Влезете ли с герой, който не е толкова напред със скривалището рискувате да попаднете на следното съобщение щом тръгнете да правите стаята:

Работилницата не е съвсем достъпна до всички герои в Hero Zero

Точно така. Реално работилницата е достъпна до всички, които обаче са разширли преди това скривалищната база до ниво 10. А пък за да я разширите до ниво 10 вие трябва да имате определени ресурси. А и не само да ги имате, но и да сте развивали скривалището, което пък ви иска да имате определени нива. Обещанието си е много в духа на изборите.  Затова реших да го допълня, тъй като няма смисъл да влезете с някой герой 20-то ниво и да се разочаровате!

Целта на работилницата, както виждате в описанието, е да произвежда подобрения за предметите, които ще увеличат техните показатели. А подобрят ли показателите, ще може по-лесно да сгъвате лошковците.

Та като стана дума за подобренията…

Така изглеждат те:

Как изглежда подобрение в Hero Zero
ПС: Снимките свързани с работилницата и подобренията, които видяхте не са мои. Те бяха любезно предоставени от Zedron. Благодаря!

Те са малки части, камъчета или както искате ги нарчете, които увеличават показателите. Ако сте играли RPG игри, може би много ще ви заприличат на т.нар enchants, gems или improvements. Действат на абсолютно същият принцип. Създавате „подобрението“ прилагате го към предмета и така той става част от него. Правейки го по-силен, разбира се. Колкото по-голямо ниво е работилницата, толкова по-добри са атрибутите на подобренията. Струват само едни зеронити и лепило! Звучи лесно, но реално има уловка. Предмета, който искате да подобрите трябва да има съответния слот. Или казано на български- местенце/ дупка, в която да пъхнете подобрението. Не всички предмети имат такива!

Може би сте забелязали едно малко кръгче на част от предметите ви? Да, точно това е съответният слот! Може да видите на снимката как изглежда на различните дрешки:

Как изглеждат слотовете за подобрения върху Pachivliza
А колко от вас видаха, че на снимката за бойна мисия в началото – тази срещу „крокодила“ имаше предмет за награда, който беше със слот за подобрение?

Други уловки:

Шансът да получите подобрение зависи от рядкостта на вашият предмет. Легендарните са с най-висока възможност, а обикновените с най-ниска. Редките са по средата. Друга основна насока, която ще ви дам е, че не всички предмети могат да получат слот! Или поне все още не съм чул някой да има слот за оръжие, снаряди или джаджи. Може би ще ги добавят впоследствие. Затова и казах „дрешки“. Или всичките приятели, които попитах са каръци и оръжията, джаджите и снарядите им изглеждат подобно:

Хранилището в Hero Zero пълно с предмети без подобрения- оръжия, снаряди и джаджи

Забележете, че и на по-горната снимка положението с точно тези 3 предмета е същото. С повечко подробности ще разгледаме темата друг път. Ако погледнете в развитието на скривалището и установите, че сте няколко % назад, няма страшно- това е заради новата добавка. Всичко си ви е наред със стаите!

И все пак да видите как реално би изглеждал вашият подобрен предмет:

Предмет наметало с подобрение в него
Подобрението дава 194 сила може да го видите в скобичките.

Четвърта и последна част от неочаквания ъпдейт от 28.03.17

Ъпдейт от 28.03.17 в Hero Zero- последна част на описанието

Профилактиката ще влезе в употреба. Не рядко се появаха сбъркани умения на помощниците. Може би не всички го забелязаха, но понеже вече писах няколко статии свързани със способностите на животинките наистина си беше дразнещо. Ето пример какво вече НЕ трябва да виждате:

Как може да объркате уменията, заради бъг в Hero Zero
За по-новите играчи. Защитни Шипове са умението на Ежко, докато Туини е надарен с твърда черупка! Това е просто пример за бъга, който вече е отстранен.

Накратко за мобилните подобрения.

Като по-скоро десктоп играч не бих се наел да коментирам задълбочено. Просто съм наясно, че много хора имаха проблеми да отварят чрез версията /m и се надявам да им се помогне. Иначе всички удобства, които въвеждат са добре дошли! Особено тези, касаещи оптимизацията на играта. Например забелязах, че вдигането на показатели вече се случва по-различно и по-добре.

Относно послеписа и грешките в текста- Успяхте ли да намерите сгрешеният надпис в един от 8-те качени подвига? Бъдете добри играчи и пишете на съпорта за правописните грешки, които откриете в играта. Нека направим света на Hero Zero по-приятно място за игра!

Този път поизписах повече. Но това наистина се дължи на радостта ми от ъпдейта. Дано разработчиците на играта продължават да ни изненадват с разнообразни нововъведения! Благодаря на тях и благодаря на всички тези, които стигнаха до финала на статията! Ако ви е харесала- споделяйте на воля! Поздрави и гледайте да не се загубите из някоя пирамида 😀

Comments

 1. Петър Стефанов

  Браво за хубавата статийка! Колкото и да са дълги не ми пречи, защото чета с удоволствие! 🙂
  P.S. – /m версията на играта е вече минало. 😉

  1. Post
   Author
   Pachivliza

   Благодаря за хубавите думи! Ще гледам да не те разочаровам 😉
   Относно /m версията, не съм сигурен как стоят нещата, но видях, че много хора се надяват на нея. Дано да се намери алтернатива в такъв случай.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *